| |
login
register

Ne zaklass! – #metoo a Talmudban

There are no upcoming classes scheduled


Times on this page are shown for: Israel/Eastern European - Jerusalem, Athens, Helsinki change
Share this course with your friends and family:

Dr. Pal Hegedus
Ne zaklass! – #metoo a Talmudban


Monday 10:00PM
add this shiur

Course Description

A “Talmud nem csak Nőknek” március 22-ére a nőket ért zaklatás témájában kerekasztal beszélgetést szervez, melynek résztvevője lesz többek között Hegedűs Pál is. Az itt felmerült kérdésekhez kapcsolódó talmudi és rabbinikus forrásokat dolgozunk fel közösen. Természetesen mindenkinek ajánlott, akit érdekel a téma, függetlenül attól, hogy a beszélgetésen részt tud-e venni.

 

Talmud nem csak Nőknek (Talmud Not Only for Women, azaz Talmud NOW) programsorozat: 

Beszélgetéseink kiindulópontja gyakran egy-egy talmudi történet, azonban az est folyamán általános társadalmi, kulturális kérdések megvitatásához jutunk el. Programjaink középpontjában azért áll a zsidóság egyik legfontosabb, főleg jogi szövegekből álló gyűjteménye, mert lehet a Talmudra úgy is tekinteni, mint 900 év vitáinak, és eltérő szövegmagyarázatainak “kivonatára”. Szerkezeti felépítésénél fogva hivatott felhívni a figyelmet a kérdezés és a kritikus gondolkodás fontosságára.


About Dr. Pal Hegedus
A Cambridge-ben szerzett matematikusi doktori óta egyetemen oktat és matematikában tehetséges középiskolásokat tanít. Több, mint 15 éve tanít Tórát Budapesten változatos szinten és formában az alefbésztől a Gemaráig. Ő maga is sokat köszönhet Rav Brovender Webyeshivájának. Sok más kurzus mellett az Advanced Halacha Mastery Program első végzős diákjai között volt.


Class Resources & Information

Can't watch the Webex archive files? Click Here
PREVIOUS CLASSESCLASS DESCRIPTIONHANDOUTSARCHIVES
March 26, 2018 10:00PM - 11:00PM
Ne zaklass! - #metoo a Talmudban

Kedves Résztvevők!

Ezen a tanuláson néhány olyan szöveget fogunk megnézni, amelyek kapcsolódnak a nők zaklatásának témájához, ezek némelyike a kerekasztal beszélgetésen is felmerült. A három talmudi történet mindegyikének a nőkhöz vonzódó férfiak és a kettejük köztük lévő szimmetrikus-asszimetrikus kapcsolat a tárgya, Külön érdekes, hogy milyen szövegkörnyezetben kerültek szóba. A negyedik szöveg a meszira (mószerolás) modernebb megközelítéséről szól. A meszira tilalma részben meg tudja nehezíteni a bántalmazott nőkkel, gyerekekkel kapcsolatos fellépést.

A szövegek mind eredeti nyelven vannak a letölthető dokumentumban, a tanulás során fordítjuk és értelmezzük őket.

A tanulás kezdete március 26., hétfő 21:00 (budapesti idő).

 
x-arfWebex
mp4Video
mp3Audio
contact us TECH SUPPORT: U.S. 1-646-977-7978 · Israel 073-796-2230 · office@webyeshiva.org

Site design, graphics and maintenance by Marc Gottlieb Creative Solutions