• January 25, 2022
  • 23 5782, Shevat
  • פרשת משפטים

Zsidó környezetvédelem

Zsidó környezetvédelem

A csodálatos természet minden ízében hordozza a Teremtő pecsétjét. Mégis, a megőrzése helyett, az utóbbi néhány évtizedben nyilvánvalóvá vált, hogy az ember szinte szisztematikusan rombolja, erodálja azt. Ebben a vallásos és szekuláris zsidóság sem kivétel. Ebben a kurzusban azokat az alapvető forrásokat fogjuk végigvenni, amelyek alkalmasak lehetnek a környezetvédelmet a zsidó vallásos gondolkodás homlokterébe helyező mozgalom számára. A források jellemzően héber/arámi nyelvűek, de mindent lefordítunk. A tanulások követéséhez különleges előismeretre nincs szükség.

Made possible thanks to the Leslie and Vera Keller Foundation for the Advancement of the Jewish Heritage. A “Leslie és Vera Keller alapítvány a zsidó örökség előmozdításáért” támogatásának köszönhetően valósult meg.

Next Class

January 25, 2022
0
Days
10
Hours
46
Mins

Timezone

Time of Class

Tue 6:00 pm
January 18, 2022 6:00 pm - 7:00 pm
Zsidó környezetvédelem: Bevezető
Class description

Röviden áttekintünk néhány alapvető problémát a világ helyzetével kapcsolatban. Nem az idilli állapotokhoz akarunk visszatalálni, hanem azt megérteni, hogy mi billentette ki azt (hogyan látja az ember visszatekintve)? A felelősség kérdése megkerülhetetlen mind a mostani, mind a későbbi szövegekkel kapcsolatban.

January 25, 2022 6:00 pm - 7:00 pm
Zsidó környezetvédelem: Zsidó környezetvédelem
Class description
February 1, 2022 6:00 pm - 7:00 pm
Zsidó környezetvédelem: Zsidó környezetvédelem
Class description

A Cambridge-ben szerzett matematikusi doktori óta egyetemen oktat és matematikában tehetséges középiskolásokat tanít. Több, mint 15 éve tanít Tórát Budapesten változatos szinten és formában az alefbésztől a Gemaráig. Ő maga is sokat köszönhet Rav Brovender Webyeshivájának. Sok más kurzus mellett az Advanced Halacha Mastery Program első végzős diákjai között volt.